6. Πίτσα με προσούτο, παρμεζάνα και ρόκα
Υλικά
10 λεπτές φέτες προσούτο
1 φλιτζάνι φλύδες παρμεζάνας
¾ φλιτζανιού (περίπου) σάλτσα ντομάτας (σπιτική ή έτοιμη)
½ φλιτζάνι τριμμένο τυρί light (ένταμ ή ρεγκάτο ή άλλο της αρεσκείας σας)
1 ματσάκι φύλλα ρόκας
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Απλώνουμε πάνω στη ζύμη σάλτσα ντομάτας που έχουμε ετοιμάσει μόνοι μας: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε χυμό ντομάτας, πολύ λίγο ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και βασιλικό. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά και είναι έτοιμη.
Μετά τη σάλτσα ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και βάζουμε στο φούρνο για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, στην κατώτερη θέση του φούρνου. Μόλις βγάλουμε την πίτσα από το φούρνο απλώνουμε τα φύλλα της ρόκας, το προσούτο και τις φλύδες παρμεζάνας, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.