17 ιδέες για πίτσες με λίγες θερμίδες

ideespitses_home.jpg

tn_02

2. Πίτσα «γαρίδα σαγανάκι»

Υλικά

2 φλιτζάνια καθαρισμένες γαρίδες (ή 1 φλιτζάνι γαρίδες και 1 ανάμικτα θαλασσινά: ροδέλες καλαμαριού, ψίχα από μύδια κ.α)
½ φλιτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι πιπεριές κόκκινες ψιλοκομμένες
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι τυρί φέτα σε κύβους
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο light
½ ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
 Λίγα φύλλα ρόκας
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τις πιπεριές και σοτάρουμε για άλλα 5 λεπτά (μέχρι να αρχίσουν να μαραίνονται). Ρίχνουμε και τις γαρίδες και αφήνουμε για άλλα 2 λεπτά να σοταριστούν μαζί με τα λαχανικά. Σειρά έχει τώρα ο χυμός ντομάτας, η ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Αφήνουμε να βράσει η σάλτσα για περίπου 10 λεπτά και μόλις βγάλουμε την κατσαρόλα από το μάτι ρίχνουμε μέσα τους κύβους φέτας. Ανακατεύουμε απαλά και ρίχνουμε το μίγμα πάνω στη ζύμη της πίτσας. Απλώνουμε τη σάλτσα, πασπαλίζουμε με το light κίτρινο τυρί και τοποθετούμε διάσπαρτα τις φέτες ντομάτας. Ψήνουμε για 15 λεπτά (σε προθερμασμένο φούρνο) στους 220 βαθμούς, στην κατώτερη θέση του φούρνου. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο απλώνουμε πάνω στην πίτσα μερικά φρέσκα φύλλα ρόκας και σερβίρουμε αμέσως!

arrow_previous arrow_next