17 ιδέες για πίτσες με λίγες θερμίδες

ideespitses_home.jpg

tn_14

14. Πίτσα Μεσογειακή

Υλικά

1 μελιτζάνα (από τις φλάσκες) κομμένη σε κύβους
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2/3 φλιτζανιού χυμός ντομάτας
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
3-4 ελιές χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στη μέση
1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
5-6 φέτες ζαμπόν χαμηλών λιπαρών (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Εκτέλεση

Φτιάχνουμε αρχικά τη σάλτσα μελιτζάνας βάζοντας τα κυβάκια μελιτζάνας και το κρεμμύδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, κι αφού τα σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα), ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη μας, βάζουμε και τις φέτες του ζαμπόν, απλώνουμε το κασέρι, τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας και τις ελιές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς στην κατώτερη σκάλα του φούρνου. Μόλις η πίτσα είναι έτοιμη πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

arrow_previous arrow_next