13. Πίτσα Ταϋλανδέζικη
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο σησαμέλαιο και ρίχνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου, μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι και κάρυ. Αφήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί (θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά, γιατί τα κομματάκια κοτόπουλου πρέπει να είναι πολύ ψιλοκομμένα). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σος, το τζίντζερ, το σκόρδο, το φυστικοβούτυρο (αν χρησιμοποιήσουμε φυστικοβούτυρο αντί για κάσιους ή πίνατς) και 2 κουταλιές της σούπας νερό και λίγο πριν αφαιρέσουμε το κοτόπουλο από το μάτι τα ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο και αφήνουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το μίγμα του κοτόπουλου πάνω στη ζύμη μας, επίσης ρίχνουμε τις πιπεριές, το καλαμπόκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα κάσιους και τέλος το τυρί. Ψήνουμε την πίτσα για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στην χαμηλή σκάλα του φούρνου.