12. Πίτσα με καπνιστό φιλέτο πέρκας (ή σολομού)
Υλικά
150γρ φιλέτο καπνιστής πέρκας (σε πολύ λεπτές φέτες)
100γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη (ή κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας με λιγότερα λιπαρά)
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών (3%)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 λεπτές φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το αυγό, πιπέρι και άνηθο. Απλώνουμε την λευκή σος στην πίτσα μας και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα της καπνιστής πέρκας (ή σολομού) και τις φέτες λεμονιού. Βάζουμε την πίτσα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.