11. Πίτσα νηστίσιμη με γαρίδες και λιαστές ντομάτες
Υλικά
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: παίρνουμε λίγο από το λάδι μέσα στο οποίο ήταν οι λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι τη σκελίδα σκόρδου μέχρι το λάδι να πάρει μυρωδιά. Πριν αρχίζει να καίγεται στο σκόρδο το αφαιρούμε και ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα βάζουμε ελάχιστο νερό και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις ροδέλες πράσου να ζεματιστούν και να μαραθούν. Μόλις είναι έτοιμες τις αραδιάζουμε πάνω στην πίτσα, στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες (που αν θέλουμε τις σοτάρουμε πριν για 1 λεπτό σε αντικολλητικό τηγάνι), τις λιαστές ντομάτες, πασπαλίζουμε με το βασιλικό και με το ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά), ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε την πίτσα στον φούρνο (προθερμασμένο), στην κατώτερη σκάλα, για περίπου 20 λεπτά στους 180-200 βαθμούς. Πριν σερβίρουμε στολίζουμε την πίτσα μας με φρέσκα φύλλα ρόκας και πασπαλίζουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.