Ο dr. Harlan τονίζει πως το γιαούρτι είναι γεμάτο πρεβιοτικά τα οποία είναι καλά βακτηρίδια που βοηθούν το πεπτικό σύστημα να χωνέψει καλύτερα το φαγητό και προλαμβάνουν γαστροοισοφαγικά προβλήματα όπως δυσκοιλιότητα, τα οποία εμποδίζουν το στομάχι να είναι επίπεδο. Ένταξε στο καθημερινό σου διαιτολόγιο τουλάχιστον μια μερίδα γιαούρτι. Όμως προσοχή: Προτίμησε το σκέτο γιαούρτι (χωρίς φρούτα ή άλλα πρόσθετα) και πρόσθεσε φρέσκα φρούτα ή δημητριακά για περισσότερη γεύση. Τα γιαούρτια με ζάχαρη περιέχουν συνήθως λιγότερα πρεβιοτικά και πολύ περισσότερες θερμίδες ενώ αυτά που δεν περιέχουν ζάχαρη περιέχουν σάκχαρα τα οποία προκαλούν αέρια και φούσκωμα.