5. Σφουγγαράκι: πηγή μικροβίων! Το σφουγγαράκι της κουζίνας είναι ο τέλειος τρόπος μεταφοράς μικροοργανισμών σε όλη την κουζίνα! Γι αυτό αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε το σφουγγαράκι ή τις σπογγοπετσέτες σε όλες τις επιφάνειες της κουζίνας. Χρησιμοποιήστε καλύτερα χαρτί κουζίνας που θα το πετάξετε αμέσως μετά τη χρήση του στην κάθε επιφάνεια. Επίσης, φροντίστε να απολυμαίνετε συχνά το σφουγγαράκι σας (πχ αφήνοντάς το για λίγο μέσα σε διάλυμα χλωρίνης) και να το αντικαθιστάτε με καινούριο τουλάχιστον μία φορά τον μήνα.