Πρόσεξε πόσο απλή και εφευρετική είναι η ελληνική κουζίνα. Παίρνεις 2-3 ταπεινά υλικά, όπως κολοκύθι, πράσινα μυρωδικά και ελαιόλαδο και φτιάχνεις πεντανόστιμες και πάρα πολύ θρεπτικές μπουκίτσες, σε λιγότερο από μία ώρα. Τόσο απλά! Οι κολοκυθοκεφτέδες είναι μία απλή νηστίσιμη συνταγή που μπορεί να γίνει σε πολλές παραλλαγές. Αν θες να τους κάνεις πολύ πιο υγιεινούς μπορείς να τους ψήσεις στο γκριλ.
Υλικά
Εκτέλεση
Τρίβεις τα κολοκυθάκια στον χοντρό τρίφτη. Στη συνέχεια τα βάζεις σε ένα σουρωτήρι, τα αλατίζεις με αρκετό αλάτι για να βγάλουν τα υγρά τους και τα αφήνεις για ένα τέταρτο περίπου. Στη συνέχεια ψιλοκόβεις τα πράσινα λαχανικά και το ξερό κρεμμύδι. Τα ρίχνεις σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύεις με τα κολοκύθια. Τα ραντίζεις με λίγο ελαιόλαδο και τα ανακατεύεις με αλεύρι, μπέικιν πάουντερ και τριμμένη φρυγανιά για να δέσει το μίγμα. Αν δεν θες να σου μαυρίσει το λάδι όταν τηγανίζεις μπορείς να παραλείψεις το αλεύρι. Πρόσεξε όμως, γιατί θα δυσκολευτείς να δέσεις το μείγμα χωρίς αλεύρι. Φτιάχνεις μικρά κεφτεδάκια, πλάθοντας τα στο χέρι σου. Ρίχνεις ελαιόλαδο στο τηγάνι να κάψει καλά. Τηγανίζεις τους κεφτέδες. Στη συνέχεια τους τοποθετείς σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίξει το λάδι τους και είναι έτοιμοι και τραγανοί! Μπορείς να προσθέσεις στην γέμιση ότι άλλο υλικό θέλεις, όπως τυρί φέτα ή κεφαλοτύρι.
Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)