Υλικά για 12 – 18 μάφινς
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2/3 φλιτζανιού ζάχαρη
2 αυγά
½ φλιτζάνι μαργαρίνη λιωμένη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ (baking powder)
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
3 βανίλιες
χυμός ενός ζουμερού πορτοκαλιού
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Θα χρειαστείτε φορμάκια για μάφινς, ή την ειδική φόρμα όπου μπορείτε να ψήσετε περίπου 12 – 16 μάφινς. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το γάλα στο μπολ του μίξερ και τα χτυπάμε καλά μέχρι να ενωθούν. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το γάλα. Ξαναχτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μίγμα.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα για τα μάφινς και με τη βοήθεια ενός κουταλιού της σούπας γεμίζουμε τα φορμάκια λίγο πιο πάνω από τη μέση (διαφορετικά κατά το ψήσιμο θα ξεχειλίσουν).
Ψήνετε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο, για περίπου 20 με 30 λεπτά (ανάλογα με το πόσο μεγάλα είναι τα φορμάκια για τα μάφινς).