Μπορεί τα νεράτζια να μην τρώγονται ωμά αλλά μπορούμε να φτιάξουμε την παρακάτω μαρμελάδα.
Υλικά
10 νεράτζια
2 κούπες ζάχαρη (περίπου)
1 λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Κόβεις τα νεράτζια στα 6 και τα βάζεις σε μία λεκάνη σκεπασμένα με νερό και τα αφήνεις στο ψυγείο για μία εβδομάδα. Μετά από μία εβδομάδα τα στραγγίζεις, αφαιρείς τα κουκούτσια και τα λιώνεις στο μούλτι. Μετράς τον όγκο τους με ένα μπολ ή φλυτζάνι και τα βάζεις σε μία κατσαρόλα με ίση ποσότητα ζάχαρης. Προσθέτεις ένα ξυλαράκι κανέλας, χυμό από ένα λεμόνι και βράζεις για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά. Όταν πήξει, αδειάζεις το περιεχόμενο σε γυάλινα αποστειρωμένα βαζάκια που κλείνεις και τοποθετείς ανάποδα. Όταν κρυώσουν τα βάζεις στο ψυγείο ή τα φυλάς σε δροσερό και σκιερό μέρος. Αν θες η μαρμελάδα να μην είναι καθόλου πικρή, μπορείς να ξεφλουδίσεις τα νεράτζια πριν τα βάλεις στο ψυγείο και να μην χρησιμοποιήσεις τη φλούδα στη συνταγή.
Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)