Υλικά
1 μπολ άσπρο λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
1 μπολ κόκκινο λάχανο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
½ πιπεριά κέρατο κομμένο σε ροδέλες
½ κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
1 μεγάλη ντομάτα
½ κουταλάκι αποξηραμένο εστραγκόν
1/2 κουταλάκι αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκια ξίδι βαλσάμικο
Εκτέλεση
Κόβεις τα λάχανο, πιπεριά, κρεμμύδι και άνηθο και τα τοποθετείς σε μπολ σαλάτας. Κόβεις την ντομάτα οριζόντια στη μέση και αφαιρείς τα σποράκια. Τρίβεις την σάρκα της με τρίφτη και μαζεύεις την σάλτσα σε ένα μπολ. Προσθέτεις στην τριμμένη ντομάτα το αλάτι, το πιπέρι, το λάδι, το ξίδι και το εστρακόν. Ανακατεύεις καλά και περιχύνεις την σαλάτα. Μπορείς να ανακατέψεις και να αφήσεις 20 λεπτά για να μαλακώσει το λάχανο προτού την απολαύσεις.
Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)