Μία απλή χειμωνιάτικη σαλάτα με λάχανο, καρότο και σέλινο. Είναι νόστιμη, υγιεινή και οικονομική. Πάει με πολλά φαγητά και διατηρείτε άνετα και 1-2 μέρες στο ψυγείο.
Υλικά
Εκτέλεση
1. Για να κόψεις το λάχανο σαλάτα πρέπει πρώτα να το πλύνεις ολόκληρο όπως είναι και να βγάλεις ένα δύο εξωτερικά του φύλλα.
2. Στη συνέχεια το κόβεις κάθετα στη μέση. Με πολύ κοφτερό και μακρύ μαχαίρι κόβεις πολύ λεπτά το λάχανο αρχίζοντας από το κάτω μέρος στο κέντρο, συνεχώς ανεβάζοντας το μαχαίρι και κόβοντας από πάνω προς τα κάτω γυρίζοντας και κόβοντας προς τα δεξιά και προς τα αριστερά και πάλι προς το κέντρο, αποφεύγοντας το κεντρικό κοτσάνι του. Όσο πιο λεπτό και μακρύ κόβεται το λάχανο τόσο πιο νόστιμη γίνεται η σαλάτα.
3. Αφού κόψεις όσο χρειάζεσαι το βάζεις στη σαλατιέρα.
4. Στο σημείο αυτό υπάρχουν δύο επιλογές. Αφήνεις το λάχανο όπως είναι, ρίχνεις λίγο αλάτι, το λαδολέμονο ή το λαδόξιδό μας και ανακατεύεις καλά και σερβίρεις. Εναλλακτικά, αφού ρίξεις λίγο αλάτι το τρίβεις μία δύο φορές με το χέρι μας για να “μαραθεί” λίγο.
5. Στη συνέχεια ανεξάρτητα με την επιλογή μας ως προς το λάχανο, πλένεις και καθαρίζεις τα καρότα, τα κόβεις στον τρίφτη και τα ρίχνεις στη σαλατιέρα.
6. Ψιλοκόβεις και ρίχνεις το σέλινο.
7. Ρίχνεις το λαδολέμονο ή το λαδόξιδο. Ανακατεύεις, δοκιμάζεις από αλάτι και ξίδι και σερβίρεις.
Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)