eytyxhs_tn_karotokekakia.jpg

Λατρεύω τα γλυκά που δεν μας προσφέρουν μόνο «κενές» θερμίδες. Ιδού ένα παράδειγμα υγιεινού γλυκού, με «καλά» λιπαρά από το ελαιόλαδο και το καρύδι, και όλα τα ευεργετικά συστατικά του καρότου. Η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να αποτελέσει και μία εξαιρετική εναλλακτική βασιλόπιτα. Απλά φτιάξτε τη σε μεγάλο στρογγυλό ταψί.

Υλικά

6 αυγά
1 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
2½ φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι καρότο τριμμένο
1 φλιτζάνι καρύδι τριμμένο
2 κουταλάκια baking powder
1 φλιτζάνι Ελαιόλαδο
Λίγη άχνη ζάχαρη

Εκτέλεση

Ξεφλουδίστε και τρίψτε το καρότο στον χοντρό τρίφτη. Χτυπήστε τη ζάχαρη με τους κρόκους από τα αυγά στο μίξερ ή στο χέρι. Προσθέστε το ελαιόλαδο και στη συνέχεια το baking powder. Ρίξτε λίγο αλεύρι στα καρύδια και το υπόλοιπο σταδιακά μέσα στο μπολ με τα άλλα υλικά. Καθώς αρχίζει να πήζει το μείγμα βάλτε το καρύδι και τελευταίο το καρότο, ανακατεύοντας λίγο ακόμα. Για το ψήσιμο χρησιμοποιείστε τα φορμάκια που είναι για muffins. Αλείψτε τα με ελαιόλαδο και προτού τα γεμίσετε με το μείγμα αλευρώστε τα ελαφρά. muffins. Ψήστε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Για να βεβαιωθείτε ότι είναι έτοιμα βάλτε ένα μαχαίρι σε ένα καροτοκεκάκι. Θα πρέπει να βγει στεγνό. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε πασπαλίζοντας με λίγη άχνη ζάχαρη.

Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)