Τα πιτάκια είναι ένα εύκολο και γρήγορο σνακ. Μπορείς να τα γεμίσεις με ό,τι θέλεις και να παίξεις με τις γεύσεις! Παρακάτω θα βρεις την πιο εύκολη συνταγή για ζύμη και σε αφήνω να χρησιμοποιήσεις την φαντασία σου για την γέμιση! Αν δεν σου έρχεται καμία ιδέα χρησιμοποίησε μίγμα από οτιδήποτε τυριά έχεις στο ψυγείο. Εναλλακατικά μπορείς να βάλεις και περισσευούμενο κιμά από μακαρόνια.
Υλικά
Εκτέλεση
Διαλύεις την μαγιά σε ζεστό γάλα. Ρίχνεις λίγο αλάτι και στη συνέχεια το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν δέσει το μείγμα (γίνει ομοιόμορφο) η ζύμη είναι έτοιμη. Την σκεπάζεις με μια βαμβακερή πετσέτα και την αφήνεις στην άκρη να ξεκουραστεί. Μετά από μια ώρα περίπου η ζύμη είναι έτοιμη. Την χωρίζεις σε μικρά μπαλάκια και ανοίγεις με το καθένα από ένα μικρό φύλλο. Μπορείς να τα γεμίσεις με ό,τι υλικό θέλεις. Με λιαστή ντομάτα και ελιές, με κιμά, με ανθότυρο και φύλλα μέντας, με πιπεριές και φέτα κοκ. Δες τι υπάρχει στο ψυγείο και τα ντουλάπια σου και αυτοσχεδίασε! Αφού βάλεις μια κουταλιά γέμιση σε κάθε πιτάκι το διπλώνεις σαν μισοφέγγαρο και πατάς τις άκρες του με ένα πηρούνι για να σφραγιστεί καλά. Στρώνεις ένα χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί, απλώνεις τα πιτάκια και τα ψήνεις σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Πηγή: Ευτύχης Μπλέτσας (bletsas.gr)