Καλαμάρι ραγκού με αρωματικά βότανα
Συνταγή εύκολη και γρήγορη
Χρόνος προετοιμασίας: 8΄
Χρόνος μαγειρέματος: 15΄
Για 4 μερίδες
- 800 γρ. καλαμάρι σε κομμάτια KALLIMANIS
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας τοματοπελτέ
- ½ φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο έστραγκον
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα τσαίβς ( ή φρέσκα κρεμμυδάκια )
- 1 κλωναράκι δενδρολίβανο
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ξεπαγώνετε το καλαμάρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το καθαρίζετε, το πλένετε και το στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
2. Ζεσταίνετε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 3΄. Διαλύετε το τοματοπελτέ με το κρασί, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα και όταν πάρουν βράση προσθέτετε τα υπόλοιπα βότανα το αλάτι και το πιπέρι.
3. Σιγοβράζετε την σάλτσα για 5΄ και προσθέτετε το καλαμάρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 6΄ μόνο γιατί αλλιώς το καλαμάρι θα σκληρύνει.
4. Σερβίρετε τα καλαμάρι με πιλάφι, ή τηγανιτές πατάτες ή ότι ζυμαρικό σας αρέσει και το συνοδεύετε με σαλάτα ή βραστά λαχανικά.
Σημείωση: Μπορείτε να σερβίρετε τα καλαμάρια κρύα για μεζέ σε ούζο ή κρασί.
Νηστίσιμο γεύμα:
Μπορείτε να παραλείψετε το τυρί και να προσθέσετε ελιές και κάπαρη στην σάλτσα.
Επίσης μπορείτε να διαλέξετε τα ζυμαρικά που σας αρέσουν όπως και συνοδευτικά σαν τις τηγανιτές πατάτες και το ρύζι.