Καλαμαράκια τηγανητά με φέτα παναρισμένη με σουσάμι
Παραδοσιακή συνταγή
Χρόνος προετοιμασίας: 5′
Χρόνος μαγειρέματος: 3′
4 μερίδες
- 700γρ καλαμαράκια ολόκληρα καθαρισμένα
- 250γρ φέτα
- 2 αυγά
- λίγο αλεύρι
- λίγο σουσάμι για το πανάρισμα της φέτας
Εκτέλεση:
Ξεπαγώνετε τα καλαμαράκια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τα πλένετε και τα στραγγίζετε καλά. Χαρακώνουμε ελαφρώς στο κάτω μέρος της ουράς ώστε να ανοίξει και να φύγουν τυχόν νερά. Τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί, τα αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε καυτό αραβοσιτέλαιο για 3′. Παράλληλα κόβουμε τη φέτα σε χοντρά κυβάκια και την πανάρουμε περνώντας τα κομμάτια πρώτα από το αυγό και έπειτα από το σουσάμι. Τηγανίζουμε τη φέτα για περίπου 3′. Σερβίρουμε αμέσως με λεμόνι και σαλάτα εποχής.
Tips:
Το καλαμαράκι πρέπει να είναι απολύτως στεγνό για να μη σκάει στο τηγάνι κατά το τηγάνισμα και αφετέρου για να μη μας ξεραθεί.
Το καλαμαράκι είναι έτοιμο όταν το χρώμα του γίνει χρυσό.