Γαρίδες με σάλτσα βασιλικού
Κατηγορία: Εύκολη και γρήγορη
Χρόνος προετοιμασίας: 8΄
Χρόνος μαγειρέματος: 8’
- 500 γρ. γαρίδες μεγάλες χωρίς κέλυφος
- αλεύρι για το πασπάλισμα
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό (ή 1 κουτ. σούπας αποξηραμένο)
- 2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1/2 φλιτζανιού λευκό κρασί
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ξεπαγώνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις πλένετε και τις στραγγίζετε καλά.
2. Αλατοπιπερώνετε τις γαρίδες, τις πασπαλίζετε με αλεύρι και τις τινάζετε να φύγει το περιττό αλεύρι.
3. Ζεσταίνετε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και ρίχνετε τις γαρίδες. Τις σοτάρετε για 2΄και από τις δύο πλευρές. Προσθέτετε το σκόρδο και το βασιλικό ανακατεύοντας ελαφρά για να μοιραστεί παντού το μίγμα και τις σοτάρετε άλλα 2’.
4. Περιχύνετε τις γαρίδες με το λεμόνι και τις βγάζετε σε πιατέλα.
5. Προσθέτετε το κρασί στο τηγάνι και το σιγοβράζετε μαζί με το σκόρδο και το βασιλικό Όταν η σάλτσα δέσει την ρίχνετε πάνω στις γαρίδες.
6. Σερβίρετε τις γαρίδες για μεζέ για 6 άτομα, ή σαν κύριο πιάτο για 4 άτομα συνοδεύοντας τις με πιλάφι ή πλιγούρι.