24 νηστίσιμες συνταγές Kallimanis

kallimanis_nhstisimes2.jpg

tn_21

Γαρίδες ουζάτες με πιπεριές, κάπαρη και ζυμαρικά

Σύγχρονη δημιουργική ελληνική συνταγή
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος μαγειρέματος: 20΄
4 μερίδες

big garida apoflΥλικά:

  • 500 γρ. γαρίδες μεγάλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ούζο
  • 400 γρ. ζυμαρικά ( ταλιατέλες ή λιγκουίνι ή φετουτσίνι )
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ξεπαγώνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις πλένετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο και τις πιπεριές για 2΄. Προσθέτετε και τις γαρίδες και τις γυρίζετε στο τηγάνι για 3΄ περίπου, μέχρι να ροδίσουν. Τις σβήνετε με το ούζο. Προσθέτετε την ντομάτα, την κάππαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 7΄).
3. Στο μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε. Τα μεταφέρετε στο τηγάνι με τις γαρίδες και τα ανακατεύετε απαλά. Σερβίρετε σε πιατέλα ή απευθείας στα πιάτα και συνοδέψτε με πράσινη ανάμικτη σαλάτα.

arrow_previous arrow_next