Γαρίδες με αρωματικά βότανα
Συνταγή εύκολη και γρήγορη
Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος μαγειρέματος: 8΄
Για 4 μερίδες
- 500 γρ. γαρίδες μεγάλες, ολόκληρες KALLIMANIS
- ½ φλιτζάνι βούτυρο
- 5-6 φύλλα λουίζα
- 1 κλωναράκι μαντζουράνα
- 1 κλωναράκι βασιλικό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- χυμός 1 λεμονιού
Εκτέλεση:
1. Ξεπαγώνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις πλένετε και τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας. Τις στρώνετε σε ρηχό ταψί φούρνου.
2. Σοτάρετε τα βότανα με το βούτυρο σε βαθύ τηγάνι για 1΄σε χαμηλή φωτιά και προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. Περιχύνετε τις γαρίδες με τη σάλτσα και τις βάζετε στο γκριλ του φούρνου να ψηθούν για 4΄από κάθε πλευρά.
3. Τις βγάζετε από το φούρνο και τις περιχύνετε αμέσως με το χυμό λεμονιού. Σερβίρετε τις γαρίδες ζεστές σε πιατέλα και τις συνοδεύετε με την σάλτσα σερβιρισμένη σε ένα μπολ.
4. Συνοδεύετε με πλούσια ανάμικτη σαλάτα.
Σημείωση: για νηστίσιμο ή πιο ελαφρύ πιάτο μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο με ελαιόλαδο.