24 νηστίσιμες συνταγές Kallimanis

kallimanis_nhstisimes2.jpg

tn_19

Γαρίδες στο γκριλ με πικάντικη σάλτσα

Κατηγορία: μεσογειακή κουζίνα
Χρόνος προετοιμασίας: 7΄
Χρόνος μαγειρέματος: 8΄

med garida akefali4 μερίδες

  • 500 γρ. γαρίδες μεσαίες χωρίς κεφάλι

Για το μαρινάρισμα:

  •  2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα
  •  2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  •  2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο βασιλικό φρέσκο ή 1 κουτ. τσαγιού ξηρό
  •  ½ κουτ. τσαγιού κουρκουμά ή 3-4 κλωστούλες σαφράν διαλυμένες σε
  •  1 κουτ. σούπας ζεστό νερό
  •  4 κουτ. σούπας λευκό κρασί
  •  1 πρέζα πάπρικα ή τσίλι
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ξεπαγώνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις πλένετε και τις στραγγίζετε καλά.
2. Ανακατεύετε όλα τα υλικά για το μαρινάρισμα σε ρηχό σκεύος και τοποθετείτε τις γαρίδες έτσι ώστε να σκεπαστούν καλά μέσα στην μαρινάδα. Τις αφήνετε για 3-4 ώρες στο ψυγείο. (Μπορείτε να τις μαρινάρετε και από το προηγούμενο βράδυ).
3. Μεταφέρετε τις γαρίδες μαζί με την μαρινάδα σε ρηχό ταψί ή σαγανάκι, τις βάζετε στη μεσαία σκάλα κάτω από το γκριλ του φούρνου και τις ψήνετε για 4΄ από κάθε πλευρά.
4. Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα και συνοδέψτε τις με ρύζι, πλιγούρι ή ζυμαρικά.

Παραλλαγή: Μπορείτε να προσθέσετε κυβάκια από μαλακό τυρί (φέτα, μανούρι) πάνω από τις γαρίδες τα τελευταία 2΄του ψησίματος.

arrow_previous arrow_next