Γαρίδες «σκάμπι» με σκόρδο και κρασί
Συνταγή εύκολη και γρήγορη
Χρόνος προετοιμασίας: 7΄
Χρόνος μαγειρέματος: 6΄
Για 4 μερίδες ορεκτικό
- 500 γρ. γαρίδες χωρίς κεφάλι με το κέλυφος KALLIMANIS
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 κουτ. σούπας λευκό ξηρό κρασί
- 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ξεπαγώνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις πλένετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το σκόρδο για 1 λεπτό προσθέτετε τις γαρίδες και τις σοτάρετε από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν (περίπου 5΄). Τις βγάζετε από το τηγάνι και τις σερβίρετε στην πιατέλα.
3. Ρίχνετε το κρασί στο τηγάνι, προσθέτετε και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνετε τη σάλτσα να βράσει σε δυνατή φωτιά για 1΄.
4. Σερβίρετε τις γαρίδες και τις περιχύνετε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους.
Τις συνοδεύετε με καψαλισμένες φετούλες ψωμιού και ντοματοσαλάτα.