Γαρίδες σε αμπελόφυλλα
Κουζίνα μεσογειακή
Χρόνος προετοιμασίας: 20΄
Χρόνος μαγειρέματος: 7΄
Για 4 μερίδες
- 500 γρ. γαρίδες χωρίς κέλυφος, με ουρά KALLIMANIS
- 100 γρ. μικρά αμπελόφυλλα
- 1 κουτ. τσαγιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κουτ. τσαγιού ψιλοκομμένο άνηθο
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο ή 1 τσαγιού αποξηραμένο
- 1 κουτ. τσαγιού ψιλοκομμένο βασιλικό ή ½. τσαγιού αποξηραμένο
- αλάτι, πιπέρι
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 1 λεμόνι κομμένο στα 4
Εκτέλεση:
1. Ξεπαγώνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις πλένετε και τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
2. Αναμειγνύετε, βότανα, αλάτι και πιπέρι σε ένα μικρό μπολ. Γυρίζετε τις γαρίδες μια-μια μέσα στο μπολ και φροντίζετε να σταθεί πάνω τους το μείγμα των βοτάνων.
3. Στρώνετε στο πάγκο ένα αμπελόφυλλο, βάζετε πάνω του μια γαρίδα, την τυλίγετε μέσα στο αμπελόφυλλο και αφήνετε την ουρά της να εξέχει. Συνεχίζετε έτσι με όλα τα υλικά και βάζετε τις τυλιγμένες γαρίδες μέσα σε ένα ταψί. Τις περιχύνετε με το λάδι και τον χυμό λεμονιού, και τις ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 για 7΄. Βγάζετε τις γαρίδες από το φούρνο, τις σερβίρετε στην πιατέλα και τις περιχύνετε με τους χυμούς από το ταψί.
4. Τις συνοδεύετε με άσπρο ρύζι μπασμάτι, και σαλάτα ανάμικτη εποχής.