Γαρίδες σαγανάκι
Κουζίνα ελληνική παραδοσιακή
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 20΄
4 μερίδες
- 500 γρ. γαρίδες μεσαίες
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 1 μεγάλη πράσινη πιπεριά κομμένη σε λωρίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 2 φλιτζάνια ψιλοκομμένη ντομάτα
- ½ φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
- αλάτι, πιπέρι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 100 γρ. τυρί φέτα, σε κύβους
Εκτέλεση:
1. Ξεπαγώνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις πλένετε και τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
2. Ζεσταίνετε το λάδι σε πλατιά κατσαρόλα, σοτάρετε την πιπεριά και το σκόρδο για 1΄και προσθέτετε το μαϊντανό και την ντομάτα. Όταν πάρουν μια βράση προσθέτετε το κρασί, το αλάτι το πιπέρι και τη ζάχαρη και συνεχίζετε το βράσιμο για 8΄ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.
3. Προσθέτετε τις γαρίδες, αφήνετε να σιγοβράσουν για 5΄και κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
4. Μεταφέρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα τους σε ρηχό ταψί και στρώνετε από πάνω την φέτα. Ψήνετε το σαγανάκι στους 250º για περίπου 6΄ή μέχρι να λιώσει το τυρί. Προς το τέλος το ροδίζετε στο γκριλ του φούρνου. Σερβίρετε το σαγανάκι με φρυγανισμένες φέτες ψωμιού και ανάμικτη σαλάτα.
Σημείωση: για νηστίσιμο πιάτο μπορείτε να παραλείψετε το τυρί και να σερβίρετε το σαγανάκι με πιλάφι.