24 νηστίσιμες συνταγές Kallimanis

kallimanis_nhstisimes2.jpg

tn_5

Γαρίδες με αγκινάρες και μαγιονέζα

Συνταγή εύκολη και γρήγορη
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 10΄
Για 4 μερίδες

 

garides XK me ouraΥλικά:

  • 500 γρ. γαρίδες ολόκληρες (μεσαίες) KALLIMANIS
  •  1 φύλλο δάφνης
  •  5-6 κόκκους μαύρο πιπέρι
  •  2 κουτ. σούπας ξύδι
  •  8 μεγάλοι πάτοι αγκινάρες καταψυγμένες
  •  8 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  •  2 κουτ. τσαγιού μουστάρδα
  •  1 κουτ. τσαγιού κάπαρη
  •  2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  •  αλάτι, πιπέρι
  •  χυμός 1 λεμονιού

Διακόσμηση: φέτες λεμονιού

Εκτέλεση:

1. Ξεπαγώνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τις πλένετε και τις στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
2. Βράζετε 1 λίτρο νερό σε βαθύ κατσαρόλα και προσθέτετε τη δάφνη, τους κόκκους πιπεριού, το ξύδι και τις γαρίδες και τα αφήνετε να βράσουν για 5΄.
3. Στραγγίζετε τις γαρίδες και πετάτε το νερό τους. Όταν κρυώσουν αφαιρείτε το κεφάλι τους. Κρατάτε 8 ολόκληρες για διακόσμηση.
4. Βράζετε σε αλατισμένο νερό τις αγκινάρες για 6΄- 8΄ και τις στραγγίζετε καλά. Τις ραντίζετε με λίγο χυμό λεμονιού και τις τοποθετείτε σε πιατέλα με το άνοιγμα προς τα πάνω.
5. Αναμιγνύετε σε μικρό μπολ την μαγιονέζα, την μουστάρδα, την κάπαρη και 1 κουτ. σούπας άνηθο. Βάζετε από μισή κουτ. σούπας από το μείγμα σε κάθε αγκινάρα και τοποθετείτε 5-6 γαρίδες γύρω-γύρω με τις ουρές να κρέμονται προς τα έξω. Σκεπάζετε τις γαρίδες με λίγο μείγμα ακόμα και τοποθετείτε μια ολόκληρη γαρίδα στο κέντρο για διακόσμηση. Πασπαλίζετε τις αγκινάρες με το υπόλοιπο άνηθο και τις σερβίρετε.

Σημείωση: αν θέλετε το πιάτο νηστίσιμο μπορείτε να αντικαταστήσετε την κλασική μαγιονέζα με μαγιονέζα νηστίσιμη ή με μια άλλη σάλτσα του εμπορίου που σας αρέσει.

arrow_previous arrow_next