Καλαμάρι ροδέλες με τυρί και φετουτσίνι
Συνταγή μεσογειακή
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Χρόνος μαγειρέματος: 45΄
Για 4 μερίδες
Υλικά:
- 750 γρ. καλαμάρι ροδέλες KALLIMANIS
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 100 γρ. φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 2 φλιτζάνια ντομάτα ψιλοκομμένη
- 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 κλωναράκι φρέσκο θυμάρι ή 1 κουτ. τσαγιού ξερό θυμάρι
- ¼ φλιτζανιού ξηρό λευκό κρασί
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 400 γρ. φετουτσίνι
- 1 φλιτζάνι τυρί φέτα ή άλλο άσπρο τυρί κομμένο σε κύβους
Εκτέλεση:
1. Ξεπαγώνετε το καλαμάρι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Το πλένετε το στραγγίζετε καλά και το αλατοπιπερώνετε ελαφρά.
2. Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο για 2΄και προσθέτετε τα μανιτάρια. Τα σοτάρετε άλλα 2΄και προσθέτετε το κρασί, την ντομάτα, τον μαϊντανό, και το θυμάρι. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν για 10΄.
3. Προσθέτετε το καλαμάρι και σιγοβράζετε το φαγητό για 8΄αφήνοντάς το να βγάλει τους χυμούς του. Προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό αν χρειαστεί.
4. Σε αλατισμένο νερό βράζετε τα φετουτσίνι για 8΄ περίπου. Τα σουρώνετε τα μεταφέρετε σε λαδωμένο ταψί και τα πασπαλίζετε με το τυρί.
5. Βάζετε το καλαμάρι με την σάλτσα πάνω στα φετουτσίνι και ψήνετε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 180º για 15΄ ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
6. Σερβίρετε με συνοδευτικό μια πλούσια ανάμικτη σαλάτα.
Νηστίσιμο γεύμα:
Μπορείτε να παραλείψετε το τυρί και να προσθέσετε ελιές και κάπαρη. Επίσης μπορείτε να βράσετε άλλα ζυμαρικά και να τα περιχύσετε με τα καλαμάρια και την σάλτσα τους χωρίς να τα ψήσετε στον φούρνο. Τέλος, μπορείτε να σερβίρετε τα καλαμάρια και την σάλτσα τους με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.