Το μενού του Αγίου Βαλεντίνου

new20_fount.jpg
tn_6938802_m
  
Κυρίως πιάτο: Γεμιστά καλαμάρια
  
Υλικά
 
700γρ καλαμάρια ολόκληρα καθαρισμένα
1/2 φλιτζάνι καθαρισμένες και ψιλοκομμένες γαρίδες
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 – 3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ρύζι
1/4 φλιτζάνι του τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 τομάτα ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
χυμό μισού λεμονιού
1/2 γλυκιά κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1/2 γλυκιά κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι
 
Εκτέλεση

Πλένετε και καθαρίζετε καλά τα καλαμάρια. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μαζί με τις γαρίδες για περίπου 2 λεπτά. Βγάζετε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και προσθέτετε το ρύζι, την τομάτα, τον μαϊντανό, τις πιπεριές, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά. Στη συνέχεια γεμίζετε τα καλαμάρια με το μίγμα που φτιάξατε και τα τοποθετείτε στη σειρά σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Για να μη φύγει η γέμιση από τα καλαμαράκια, κλείνετε τις άκρες τους με οδοντογλυφίδα. Περιχύνετε το υλικό που τυχόν έμεινε στο σκεύος, ρίχνετε το κρασί και το χυμό λεμονιού, λίγο νερό και τα αφήνετε να ψηθούν στους 180°C για 1 ώρα περίπου.

arrow_previous arrow_next