Επιδόρπιο: Φουντουκόπιτα με σοκολάτα
Υλικά
100γρ. σοκολάτα κουβερτούρα τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
80γρ. σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100γρ. μαργαρίνη light
5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 αυγά
100γρ. φουντούκια αλεσμένα στο μπλέντερ
50γρ. φιστίκια Αιγίνης αλεσμένα στο μπλέντερ
Εκτέλεση
Λιώνετε τα κομμάτια σοκολάτας σε μπεν μαρί μαζί με τη μαργαρίνη. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά και προσθέτετε και το τριμμένο φουντούκι. Χτυπάτε τα ασπράδια σε μαρέγκα, ρίχνετε τη μαρέγκα στο μείγμα και ανακατεύετε απαλά. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια παραλληλόγραμμη φόρμα (32χ10εκ) . Πασπαλίζετε με τα φιστίκια Αιγίνης και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο αρχικά για 10 λεπτά στους 190 βαθμούς C και για τα επόμενα 15 λεπτά κατεβάζετε στους 170 βαθμούς C.
Καλή σας επιτυχία!
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr
Διαβάστε επίσης: