7. Λαχανικά στη σχάρα
Σχεδόν οποιοδήποτε λαχανικό μπορεί να μπει στη σχάρα. Το πρόβλημα είναι ότι παίρνουν πολύ χρόνο να ψηθούν. Αν λοιπόν θέλετε να επιταχύνετε τη διαδικασία βράστε τα λαχανικά πριν τα ψήσετε. Ψήστε σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζετέ τα συχνά γιατί καίγονται εύκολα. Μια ωραία ιδέα είναι να τα περάσετε από ξυλάκια σαν σουβλάκι. Τα καλύτερα λαχανικά για γκριλ είναι ντομάτες, μανιτάρια, μελιτζάνες, κολοκύθια, πιπεριές και φυσικά καλαμπόκι. Μπορείτε επίσης να τυλίξετε κρεμμύδια μέσα σε αλουμινόχαρτο, να τα στριμώξετε μέσα στη στάχτη δίπλα από τη φωτιά και να τα βγάλετε στο τέλος του ψησίματος: σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο και λίγο λεμόνι!