10. Κουνουπίδι
Ένα μυστικό που ίσως δεν ξέρατε για το κουνουπίδι είναι ότι μπορείτε να το βράσετε, να το κάνετε πουρέ και να το χρησιμοποιήσετε σε σούπες για να δώσετε μια πιο κρεμμώδη και πηχτή υφή! Έτσι θα μπορέσετε να μειώσετε τις θερμίδες της σούπας σας (λιγότερες από το να χρησιμοποιούσατε μια παχιά κρέμα γάλακτος). Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν συνοδευτικός πουρές, αντί για πουρέ πατάτας, με λιγότερες από 40 θερμίδες ανά φλιτζάνι! «Το κουνουπίδι είναι πλούσιο σε κάλιο και έχει πολλές ίνες, ώστε να νιώθεις χορτάτος!» λέει η Blais.