Κομβικό σημείο για την εγχώρια γαστρονομία αναμένεται να αποτελέσει το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας «Kalimera Breakfast» που διοργανώνει η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος στις 5 Φεβρουαρίου 2011, στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθέσεως Τροφίμων, Εστίασης και Φιλοξενίας, HORECA 2011.
Στο Εκθεσιακό Κέντρο «Expo Athens» θα πραγματοποιηθεί το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας «Kalimera Breakfast» υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος.
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος (www.chefclub.gr) είναι μια επαγγελματική και μη συνδικαλιστική λέσχη, η οποία ιδρύθηκε το 1992 με καταστατικό σκοπό τη στήριξη της Ελληνικής Γαστρονομίας, την αναβάθμιση του επαγγέλματος του Αρχιμάγειρα και του Αρχιζαχαροπλάστη, καθώς και τη στήριξη των εκπαιδευτικών σχολών τουριστικών επαγγελμάτων.
Στο πλαίσιο της δραστηριότητας της, η Λέσχη Αρχιμαγείρων συνεργάζεται με φορείς της πολιτείας, όπως ο ΕΟΤ, οι Νομαρχίες και τα Εμπορικά και Βιομηχανικά Επιμελητήρια, συμμετέχει σε γαστρονομικά γεγονότα στο εσωτερικό και το εξωτερικό και διδάσκει σε σεμινάρια προώθησης της Ελληνικής Γαστρονομίας.
Για την προώθηση των δράσεων της Λέσχης Αρχιμαγείρων αποφασίστηκε και δρομολογήθηκε η διοργάνωση του 1ου Εθνικού Συνεδρίου Γαστρονομίας, με τη συμμετοχή πολλών τουριστικών, επισιτιστικών, επαγγελματικών και εκπαιδευτικών φορέων, με σκοπό τη δημιουργία νέων δεδομένων για το τουριστικό μας προϊόν και την προώθηση του μέσα από την Ελληνική Γαστρονομία στο διεθνές στερέωμα.
Το 1ο Εθνικό Συνέδριο Γαστρονομίας, απευθύνεται σε όλους τους τουριστικούς φορείς, ξενοδόχους, εστιάτορες και σε όλους τους επαγγελματίες των επισιτιστικών επιχειρήσεων, καθώς και σε σχολές τουριστικών επαγγελμάτων. Στο πρόγραμμα του περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων η παρουσίαση πρότασης ελληνικού πρωινού με την ονομασία, «Kalimera Breakfast».
Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος είναι ο κ. Μίλτος Καρούμπας, ενώ τη διοργάνωση έχει αναλάβει η εταιρεία ARTION Conferences & Events.