Γλυκόξινη σος για την γαλοπούλα με μήλα και σταφίδες

images_xmas_tn_3444050_m.jpg

Υλικά

 

2 μεγάλα μήλα κομμένα σε κύβους

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 ντομάτες κομμένες σε κύβους

½ φλιτζάνι σταφίδες σκούρες

½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές

1 φύλλο δάφνης

1 ξυλαράκι κανέλλας

2-3 γαρύφαλλα

¼ κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό (προαιρετικά)

2 ποτήρια ξύδι

Αλάτι, πιπέρι

6 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη

 

Εκτέλεση

 

Βάλτε όλα τα υλικά εκτός από τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και αφήστε σε μέτρια φωτιά να βράσουν τα μήλα και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις τα μήλα και τα κρεμμύδια είναι έτοιμα προσθέτετε τη ζάχαρη και αφήνετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να πάρει άλλες 2 βράσεις (το μίγμα σας θα αρχίσει να πήζει). Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε τη σάλτσα σας να κρυώσει και να πήξει περισσότερο. Σερβίρετέ την χλιαρή μαζί με την ψητή γαλοπούλα.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr