Κέικ βατόμουρου

new12_3746622a_s.jpg

Υλικά (Μερίδες Συνταγής 16)

 

200 γρ. μαρμελάδα βατόμουρου
2/3 κούπας θριμματισμένη ψίχα καρυδιού
2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¾ κούπας καστανή ζάχαρη
¾ κούπας βιτάμ light
1 αυγό


Εκτέλεση

 

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Σε μια κατσαρόλα αναμείξτε όλα τα συστατικά εκτός από τη μαρμελάδα και κρατήστε χώρια 1½ κούπες μείγματος. Το υπόλοιπο μείγμα τοποθετείστε το σε ταψί και από πάνω προσθέστε τη μαρμελάδα. Πάνω από τη στρώση μαρμελάδας, ρίξτε την υπόλοιπη 1½ κούπα μείγματος. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 40-45 λεπτά στους 200°C.

 

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα

 

Μερίδα:  1/16  συνταγής
Θερμίδες:  220 kcal
Πρωτεΐνη: 3,5 γρ.
Υδατάνθρακες: 26 γρ.
Λίπος: 13 γρ.
Φυτικές  Ίνες: 1,1 γρ.


Πηγή: www.dietstories.gr