Χοιρινά καπνιστά μπριζολάκια με σάλτσα από σταφύλι

new11_5845834_blog.jpg

Υλικά για 4 άτομα
 

4 καπνιστές  χοιρινές μπριζόλες

1 ποτήρι γάλα

1 ποτήρι χυμό σταφύλι

1 μπολάκι γλυκό του κουταλιού σταφύλι στραγγισμένο από το σιρόπι του

1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη

1 κουταλάκι κάρυ

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ

 
Εκτέλεση
 

Σε ένα μπολ ανακατεύω το γάλα με το χυμό σταφύλι και μαρινάρω σε αυτό το μίγμα τις μπριζόλες για 4 ώρες. Στη συνέχεια τις τοποθετώ σε ένα ταψάκι και τις ψήνω με λίγο μαρινάδα. Ψήνω για περίπου 20-25 λεπτά στους 180 0  C.

Το ζουμάκι που θα βγάλουνε οι μπριζόλες το ανακατεύω με το γλυκό σταφύλι, τη μαύρη ζάχαρη, το κάρυ και το κονιάκ και αφήνω το μίγμα να βράσει μέσα σε ένα τηγάνι. Μόλις «δέσει» η σάλτσα τη ρίχνω πάνω στις μπριζόλες και σερβίρω.
Συνοδεύεται με ρύζι ή πουρέ.
 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr