Υλικά για 6 άτομα
8 αβγά
5 ώριμες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 κουτ. σούπας τριμμένο κρεμμύδι
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Εκτέλεση
Μέσα σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι ρίχνετε το ελαιόλαδο, το ζεσταίνετε και σοτάρετε για 2 λεπτά το λουκάνικο. Το βγάζετε και το διατηρείτε ζεστό σε ένα πιάτο.
Μέσα στο ίδιο λάδι ρίχνετε το τριμμένο κρεμμυδάκι, το σοτάρετε για 1 λεπτό και ρίχνετε μέσα τις τριμμένες ντομάτες και 1 κουτ. σούπας ζάχαρη. Αφήστε τη ντομάτα και το κρεμμύδι να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά μέχρι να φύγουν σχεδόν όλα τα υγρά τους. Ρίξτε πάλι στο τηγάνι τα λουκάνικα.
Κτυπήστε τα αβγά σε ένα μπολ αλατίζοντάς τα ελαφρά (γιατί το λουκάνικο έχει ήδη αλάτι και πιπέρι).
Αδειάστε τα μέσα στο τηγάνι. Αρχίστε να ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι τα αβγά να σφίξουν. Το αποτέλεσμα δε θέλουμε να είναι μια ενιαία ομελέτα.
Συμβουλή: Για λιγότερες θερμίδες επιλέξτε light λουκάνικο, ή μην βάλετε καθόλου λουκάνικο. Περιορίστε όσο μπορείτε το λάδι. Για λιγότερη χοληστερόλη αφαιρέστε τους μισούς κρόκους αυγών.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr