Υλικά για 8 άτομα
4 πατάτες
½ λάχανο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό χτυπημένο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Για τη γέμιση:
100γρ μπέικον ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι μανιτάρια ψιλοκομμένα
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι γάλα
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζετε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι. Τις λιώνετε για να γίνουν πουρές (σε μπλέντερ ή με ένα πιρούνι). Τις βάζετε σε ένα μπολ.
Βάζετε το λάχανο σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό και το ζεματίζετε για 2-3 λεπτά. Το σουρώνετε και το προσθέτετε στο μπολ με τον πουρέ. Μαζί προσθέτετε το μαϊντανό, το κρεμμύδι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε καλά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά και καλύπτετε ένα ταψάκι με το μισό μίγμα, προσέχοντας να καλυφθούν και οι άκρες του ταψιού.
Ετοιμάζετε τη γέμιση βάζοντας σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο, το μπέικον, το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτετε τα μανιτάρια, αφήνετε για 5 λεπτά να ψηθούν, πασπαλίζετε με το αλεύρι, και ανακατεύοντας συνέχεια ρίχνετε λίγο-λίγο το γάλα. Αφήνετε να πάρει 2 βράσεις μέχρι να πήξει.
Ρίχνετε τη γέμιση στο ταψί και καλύπτετε με το άλλο μισό μίγμα πατάτας λάχανου. Βάζετε το ταψί στο φούρνο για περίπου 33 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr