Πέρκα φιλέτο κρασάτο

new7_4287719_blog.jpg

Υλικά (για 2 άτομα)

 

2 μεγάλα φιλέτα πέρκας (φρέσκα ή κατεψυγμένα)

1 μέτριο κρεμμύδι

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλιές σούπας μουστάρδα

χυμό από ένα μέτριο λεμόνι

μισό ποτήρι λευκό κρασί (περίπου 100ml)

μισό ποτήρι του κρασιού νερό

αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο (ή ρίγανη)

 

Εκτέλεση

 

Αρχικά πλένετε τα φιλέτα ψαριού (τα οποία έχετε ξεπαγώσει, εάν είναι κατεψυγμένα) και αλατοπιπερώνετε.

Μέσα σε μια αντικολλητική κατσαρόλα βάζετε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε ελαφρά ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Στη συνέχεια προσθέτετε τα φιλέτα σας, το δεντρολίβανο  και τα αφήνετε για λίγο να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές. Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο ποτήρι χτυπάτε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τον χυμό λεμονιού, το λευκό κρασί, λίγο νερό και λίγο αλάτι. Με το μείγμα αυτό σβήνετε τα φιλέτα σας και αφήνετε την κατσαρόλα ανοιχτή μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Στη συνέχεια σκεπάζετε και αφήνετε τα φιλέτα να ψηθούν, περίπου 15 λεπτά. Εάν στην κατσαρόλα σας δεν έχει μείνει πολύ ζωμός προσθέστε λίγο νεράκι.

Σερβίρετε με ρύζι ή με ψητά λαχανικά.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr