Υλικά για 4 άτομα
800 γραμμ. ξιφία σε λεπτές φέτες
100 ml λευκό ξηρό κρασί
τριμμένη φρυγανιά
2 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
2 φινόκιο
μαύρες ελιές
ξίδι, λάδι
αλάτι, μαύρο πιπέρι σε κόκκους
Εκτέλεση
Πλύνετε και σκουπίστε τις φέτες του ξιφία και κόψτε τις σε μικρότερα κομμάτια. Βάλτε τις φέτες ανάμεσα σε διαφανή μεμβράνη και, με τον κόπανο, χτυπήστε τες ελαφρά για να λεπτύνουν. Ψιλοκόψτε το δεντρολίβανο, το μαϊντανό και το σκόρδο.
Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε ελάχιστα 3 κουταλιές λάδι και βάλτε τα φιλέτα του ξιφία μέσα. Μόλις το ψάρι αρχίσει να τηγανίζεται, γυρίστε το με μια σπάτουλα, πασπαλίστε το με λίγη φρυγανιά και περιχύστε το με λίγο λάδι. Επαναλάβετε όπως προηγουμένως, γυρίζοντας πάλι το ψάρι μόλις αρχίσει να τηγανίζεται, και ρίξτε λίγη τριμμένη φρυγανιά και λάδι. Ρίξτε το κρασί, αφήστε το να εξατμιστεί, προσθέστε το δεντρολίβανο, το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καθαρίστε, πλύνετε και σκουπίστε τα φινόκιο. Κόψτε τα κατά μήκος στη μέση και έπειτα σε λεπτές φέτες. Ανακατέψτε τα με ελιές, 2 κουταλιές ξίδι, 2 λάδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε το ψάρι με τη σαλάτα φινόκιο.
Σ’ ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεστάνετε ελάχιστα 3 κουταλιές λάδι και βάλτε τα φιλέτα του ξιφία μέσα. Μόλις το ψάρι αρχίσει να τηγανίζεται, γυρίστε το με μια σπάτουλα, πασπαλίστε το με λίγη φρυγανιά και περιχύστε το με λίγο λάδι. Επαναλάβετε όπως προηγουμένως, γυρίζοντας πάλι το ψάρι μόλις αρχίσει να τηγανίζεται, και ρίξτε λίγη τριμμένη φρυγανιά και λάδι. Ρίξτε το κρασί, αφήστε το να εξατμιστεί, προσθέστε το δεντρολίβανο, το μαϊντανό, το σκόρδο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Καθαρίστε, πλύνετε και σκουπίστε τα φινόκιο. Κόψτε τα κατά μήκος στη μέση και έπειτα σε λεπτές φέτες. Ανακατέψτε τα με ελιές, 2 κουταλιές ξίδι, 2 λάδι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε το ψάρι με τη σαλάτα φινόκιο.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr