Τηγανητό ρύζι με γαρίδες και φινόκιο

new6_rizi_garides.jpg

Υλικά

 

2 Φλυτζάνια Ρύζι  ΜΠΑΣΜΑΤΙ

4 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο

2 Φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 κουταλιές της σούπας σκόρδο τριμμένο

1 Καρότο τριμμένο

2 Μανιτάρια Ολλανδίας κομμένο σε φέτες

1 Φινόκιο κομμένο σε λέπτές φέτες

12 Γαρίδες καθαρισμένες

4 κουταλιές της σούπας μαιντανό ψιλοκομμένο

Αλάτι – Πιπέρι

2 κουταλιές της σούπας Σόγια Σως

 

Εκτέλεση

 

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό σε ένα τηγάνι ή γουοκ. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις γαρίδες με το φινόκιο. Ρίχνουμε το καρότο, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Ρίχνουμε το ρύζι, το μαϊντανό και τη σόγια σως. Τα αφήνουμε για 3-4 λεπτά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

 

LOGO IEK DOMHΤο menu της M. Εβδομάδας από τους Chef του ΙΕΚ ΔΟΜΗ: Οι «Χρυσοί Chef» του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, προτείνουν για το τραπέζι σας τις πιο γευστικές προτάσεις της Σαρακοστής. Ξεχωριστά menu που μπορούν να συνοδέψουν το τραπέζι σας καθ’ όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας. Δοκιμάστε κι εσείς τους σαρακοστιανούς νηστίσιμους γευστικούς πειρασμούς που σας προτείνουν και θα συμφωνήσετε κι εσείς, ότι η Σαρακοστή έχει τη δική της γεύση και νοστιμιά!