Παέλια με θαλασσινά

new6_paella_seafood.jpg

Υλικά

 

16 Αχιβάδες

32 Μύδια

8 Καραβίδες

8 Γαρίδες

2 Καλαμάρια κομμένα σε λωρίδες

2 Πιπεριές , 1 πράσινη και 1 κόκκινη, κομμένες καρέ

400gr Ρύζι Γλασέ

2 Τομάτες Κον – Κασέ

2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα

150gr Αρακά

1/2gr Σαφράν

 

 

Εκτέλεση

 

Αχνίζουμε σε σκεπαστό σκεύος τα όστρακα, τις γαρίδες και τις καραβίδες εφόσον τα έχουμε πλύνει πολύ καλά. Βγάζουμε τα θαλασσινά και κρατάμε το ζωμό τους. Συμπληρώνουμε με νερό και βράζουμε το ρύζι ρίχνοντας τον αρακά και το σαφράν. Παίρνουμε τα όστρακα και κρατάμε από λίγα από το καθένα και την ψίχα από τα υπόλοιπα. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε και τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τις τομάτες και τις πιπεριές, στη συνέχεια τα θαλασσινά και τέλος το ρύζι. Ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε.

 

 

LOGO IEK DOMHΤο menu της M. Εβδομάδας από τους Chef του ΙΕΚ ΔΟΜΗ: Οι «Χρυσοί Chef» του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, προτείνουν για το τραπέζι σας τις πιο γευστικές προτάσεις της Σαρακοστής. Ξεχωριστά menu που μπορούν να συνοδέψουν το τραπέζι σας καθ’ όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας. Δοκιμάστε κι εσείς τους σαρακοστιανούς νηστίσιμους γευστικούς πειρασμούς που σας προτείνουν και θα συμφωνήσετε κι εσείς, ότι η Σαρακοστή έχει τη δική της γεύση και νοστιμιά!