Η παραγωγή του Μητρικού γάλακτος, εξαρτάται από την αντίστοιχη πρόσληψη υγρών.
Οι χυμοί φρούτων είναι ιδεώδεις γιατί προμηθεύουν νερό και βιταμίνες. Το γάλα, τα τυριά, οι κρέμες, το γιαούρτι και οι σούπες και τα ισορροπημένα γεύματα, επίσης. Το τσάι, ο καφές, η μπύρα, το κρασί, πρέπει να καταναλώνονται σε μέτριες ποσότητες, για να μην επηρεάζεται η ποιότητα του γάλακτος. Στη διάρκεια του θηλασμού, πρέπει να αποφεύγονται τρόφιμα που μπορεί να προκαλέσουν πεπτικές διαταραχές στο βρέφος, όπως: Αγγούρια, κρεμμύδια, σκόρδο, καρυκεύματα και βαριά γεύματα. Η επάρκεια του γάλακτος της μητέρας εξαρτάται από τη διατροφή της και επηρεάζουν το βαθμό αποθήκευσης Σιδήρου, Βιταμινών, Ασβεστίου και Πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής Αξίας (μοσχάρι, αυγό, γάλα κλπ….)
Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να αρχίζει τη ζωή του με εξασφαλισμένη την υγεία του. Και κάθε Μητέρα έχει την υποχρέωση να μεριμνήσει γι αυτό, με καλή διατροφή και υγιεινές συνήθειες, καθ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού!!!!
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος