2 φλιτζάνια πλιγούρι
4 φλιτζάνια νερό
2 ντομάτες κομμένες καρέ
1 αγγουράκι κομμένο καρέ
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 λεμόνια (το χυμό τους)
ελαιόλαδο
3 κουταλιές σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
3 κουταλιές σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι –πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό αλατισμένο, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το πλιγούρι. Το αφήνουμε να κρυώσει, το βάζουμε σε μια μπασίνα, ρίχνουμε όλα τα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Πασχαλινό τραπέζι από τους Chef του ΙΕΚ ΔΟΜΗ: Οι «Χρυσοί Chef» του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, σας προτείνουν τις πιο ανοιξιάτικες, ευωδιαστές, ξεχωριστές γεύσεις, που θα προσθέσουν μια διαφορετική πινελιά στο Πασχαλινό τραπέζι σας. Οι προτάσεις τους; Ένα εντυπωσιακό μενού που ταιριάζει απόλυτα με τις παραδοσιακές γεύσεις του Πάσχα.