Υλικά
500gr Σπαράγγια
2 Πατάτες
2 Κρεμμύδια ξερά
1 Λίτρο Ζωμό λαχανικών
1 Μικρό ματσάκι Σέλερι
Μερικά φύλλα φρέσκου δυόσμου και βασιλικού
Αλάτι – Πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τα κρεμμύδια και τα κόβουμε σε σε χοντρά κομμάτια . Πλένουμε το σέλερι και τα σπαράγγια, τα κόβουμε και αυτά σε χοντρά κομμάτια και τα ρίχνουμε όλα μαζί σε μια κατσαρόλα με το ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και τα βράζουμε για 30-40 λεπτά. Τα περνάμε από το μπλέντερ, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μέσα και σερβίρουμε.
Το menu της M. Εβδομάδας από τους Chef του ΙΕΚ ΔΟΜΗ: Οι «Χρυσοί Chef» του ΙΕΚ ΔΟΜΗ, προτείνουν για το τραπέζι σας τις πιο γευστικές προτάσεις της Σαρακοστής. Ξεχωριστά menu που μπορούν να συνοδέψουν το τραπέζι σας καθ’ όλη τη διάρκεια της Μ. Εβδομάδας. Δοκιμάστε κι εσείς τους σαρακοστιανούς νηστίσιμους γευστικούς πειρασμούς που σας προτείνουν και θα συμφωνήσετε κι εσείς, ότι η Σαρακοστή έχει τη δική της γεύση και νοστιμιά!