Υλικά (για 4 άτομα)
1,2-1,5 κιλά κρέας μοσχάρι σε δίχτυ
6-8 κλωνάρια σέλερυ κομμένο
5-6 μεγάλα κρεμμύδια χοντροκομμένα
8-10 καρότα κομμένα σε ροδέλες πάχους περίπου 1 δάχτυλο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι νερό
Εκτέλεση
Σε ένα ταψί βάζετε το κρέας το οποίο έχετε πλύνει και αλατοπιπερώσει. Προσθέτετε τα λαχανικά το λάδι και το νεράκι και βάζετε στο φούρνο να ψηθεί.
Αφήνετε περίπου 1,5 ώρα να ψηθεί στους 200 βαθμούς και κατά τη διάρκεια το γυρνάτε για να μην στεγνώσει.
Ωστόσο παρακολουθείτε τα λαχανικά σας και αν γίνουν συντομότερα τα βγάζετε και αφήνετε το κρέας να ψηθεί. Εάν εξατμίζεται το ζουμάκι αρκετά προσθέτετε λίγο νεράκι.
Περνάτε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ να γίνουν μια ωραία σάλτσα και προσθέτετε και μισή κουταλιά ταμπάσκο. Όταν το κρέας ψηθεί αφαιρείτε το δίχτυ και το κόβετε σε φέτες.
Το σερβίρετε σε μια βαθιά πιατέλα και περιχύνετε με όλη τη σάλτσα.
Συνοδεύεται με άγριο ρύζι, πουρέ ή μακαρόνια.
Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr