Μακεδονικός Χαλβάς: από γενιά σε γενιά πρώτος!

deltia typoy_Logo I.gif

Φεβρουάριος 2010

 

 

 

Παραδοσιακά … η πιο γλυκιά απόλαυση στο Τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας!

Τι δε λείπει από κάθε παραδοσιακό ελληνικό τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα; Ο Μακεδονικός Χαλβάς, που για περισσότερες από 8 δεκαετίες, συντροφεύει & γλυκαίνει κάθε οικογένεια, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας! Ο Μακεδονικός Χαλβάς είναι το κοινό σημείο αναφοράς σε κάθε Ελληνικό τραπέζι την Καθαρά Δευτέρα, ανεξάρτητα από τις γευστικές παραδόσεις κάθε τόπου:

Στην Κρήτη απολαμβάνουν …μπουρμπουριστούς χοχλιούς
Στη Φλώρινα …παραδοσιακή λευκή ταραμοσαλάτα, με πιπεριές Φλωρίνης
Στη Θάσο ….μυδοπίλαφο
Makedonikos Xalvas 400grΣτον Τίρναβο … παραδοσιακή σούπα «μπουράνι»
Στην Κω …κολοκυθοκεφτέδες
Στο Άργος ….γίγαντες πλακί
Στη Σίφνο & στη Σάμο ….Ρεβυθοκεφτέδες
Στη Λιβαδειά …. παραδοσιακή «παχίδα»
Στη Μήλο … ρεβιθάδα στη σκεπασταριά
Πράσα γιαχνί στη Λευκάδα
Ντοματοκεφτέδες στη Σαντορίνη
και στην Κεφαλονιά …χταποδόπιτα!

Η Ελλάδα είναι πλούσια σε παραδόσεις. Κάθε περιοχή έχει τα δικά της έθιμα και τις δικές γευστικές προτάσεις για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας. Αυτό όμως που δε λείπει ποτέ από το τραπέζι μας αυτή τη μέρα είναι ο Μακεδονικός Χαλβάς!

Καλή Καθαρά Δευτέρα…όπου & αν βρεθείτε,
με Μακεδονικό Χαλβά!