Σε αυτό το σημείο γίνεται φανερό τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο «ισορροπημένη διατροφή». Με άλλα λόγια το κρέας, τα όσπρια, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, τα πλήρη δημητριακά πρέπει να συμπεριλαμβάνονται στο καθημερινό μας τραπέζι. Αυτό γιατί το κρέας και τα όσπρια είναι πολύ πλούσιες πηγές ψευδαργύρου που έχει αντιοξειδωτική λειτουργία. Επίσης τα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν προβιοτικά που εφοδιάζουν τον οργανισμό με ευεργετικά βακτηρίδια που μπορούν να καταπολεμήσουν ακόμη και τον ίδιο τον ιό.