Τούρτα με κομπόστα ροδάκινο και ανανά

new3_2861537_blog.jpg
Υλικά

3 πακέτα σαβουαγιάρ (θα τα βρείτε στο σούπερ μάρκετ)
1 λίτρο κρέμα γάλακτος ζαχαροπλαστικής
3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουτιά κομπόστα ροδάκινο
1 κουτί κομπόστα ανανά στο χυμό του
 
Για το σιρόπι
2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας σας

Για το γαρνίρισμα

Σκόνη κακάο και κερασάκια

Εκτέλεση

Βάζετε τα υλικά για το σιρόπι σε ένα κατσαρολάκι και αφήνετε να βράσει το σιρόπι για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη (ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε τη σαντιγί σας ρίχνετε από 2 έως 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη) μέχρι να έχετε μια σφιχτή σαντιγί. Βάζετε τη σαντιγί στο ψυγείο να παγώσει.
Αφού έχετε αφήσει το σιρόπι να γίνει χλιαρό, βουτάτε ένα-ένα τα σαβουαγιάρ μέσα στο σιρόπι και αρχίζετε και στρώνετε τα σαβουαγιάρ μέσα σε μια στρογγυλή πιατέλα, διαμέτρου περίπου 30εκ, όπου θα φτιάξετε την τούρτα σας. Πάνω από την πρώτη στρώση σαβουαγιάρ απλώνετε μια στρώση σαντιγί.  
Στραγγίζετε τις κονσέρβες και κόβετε τα ροδάκινα και τον ανανά σε μικρούς κύβους. Ρίχνετε τα μισά φρούτα διάσπαρτα πάνω από τη στρώση σαντιγί. Ξαναστρώνετε μια στρώση σαβουαγιάρ που έχετε μουσκέψει στο σιρόπι, ρίχνετε από πάνω τα υπόλοιπα φρούτα και στο τέλος καλύπτετε όλη την τούρτα με σαντιγί (και στα πλαϊνά). Με τα σαβουαγιάρ που έχουν μείνει «χτίστε» τα πλαϊνά της τούρτας. Αν κάποιο δεν κολλήσει, χρησιμοποιήστε στο σημείο αυτό λίγο έξτρα σαντιγί.
Στολίστε την τούρτα σας βάζοντας λίγα κερασάκια και πασπαλίζοντας με λίγο κακάο.

 

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr