2 ½ φλιτζάνια (περίπου 400γρ) σταφίδες μαύρες
5 ½ φλιτζάνια αλεύρι (700γρ) αλεύρι
1 ¼ φλιτζάνι (250γρ) σπορέλαιο
1 ¼ φλιτζάνι (250γρ) ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού σόδα
2 κουταλιές της σούπας κακάο
νερό, περίπου 4-5 φλιτζάνια
Εκτέλεση
Βάζετε σε μια λεκάνη όλα τα στερεά και κάνετε μια λακουβίτσα στην μέση. Εκεί ρίχνετε, λίγο-λίγο, το λάδι μαζί με το νερό και ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα σαν αυτό του κέικ.
Λαδώνετε ένα μικρό ταψάκι (διαμέτρου περίπου 28-29εκ.), πασπαλίζετε με αλεύρι, το κουνάτε μέχρι το αλεύρι να καλύψει όλη την επιφάνεια και τινάζετε το περιττό αλεύρι. Ψήνετε στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά έως μία ώρα. Μπορείτε να το ξεροψήσετε αν θέλετε αλλά να προσέχετε μην σας αρπάξει. Όταν ξεροψηθεί κάνει πολύ ωραία τραγανή κρούστα.