Υλικά
1 μπαγκέτα κομμένη σε 3 κομμάτια των 15εκ περίπου
3 φέτες τυρί για τοστ με χαμηλά λιπαρά
1 ντομάτα κομμένη σε πολύ λεπτές φέτες
3 φύλλα μαρουλιού
3 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ (προαιρετικά)
Για την κοτοσαλάτα
1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι 2%
2 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα light
2 κουταλάκια του γλυκού κέτσαπ
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
¼ κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
400γρ (2 στήθη κοτόπουλου) βρασμένα
½ πράσινη πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
½ φρέσκο κρεμμυδάκι πολύ ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι μαργαρίνη light
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προετοιμάζετε την «κοτοσαλάτα»: Βράζετε τα στήθη κοτόπουλου πολύ καλά μέσα σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε σε πολύ-πολύ μικρά κομμάτια. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε αρχικά τη μαγιονέζα με την κέτσαπ, στη συνέχεια ρίχνετε το γιαούρτι, την πάπρικα, το σκόρδο, την πιπεριά, το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε καλά. Μόλις ενωθούν τα υλικά ρίχνετε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο και ανακατεύετε και πάλι πολύ καλά μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα. Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει.
Ανοίγετε το κάθε κομμάτι μπαγκέτας στη μέση και ξεκινάτε με το να αλείψετε τη μια πλευρά με μια γενναία ποσότητα κοτοσαλάτας. Στη συνέχεια προσθέτετε το τυρί, από πάνω την ντομάτα και το φύλλο μαρουλιού. Προαιρετικά αλείφετε την άλλη πλευρά με ένα κουταλάκι του γλυκού κέτσαπ.