Σαλάτα με ψητό κοτόπουλο και μανιτάρια

new3_5097353_blog.jpg
Υλικά για 4 άτομα

4 στήθη κοτόπουλου (περίπου 600γρ) κομμένα σε πολύ μικρές μπουκίτσες
2 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
3 ντομάτες κομμένες «κυδωνάτες»
4 φλιτζάνια ραδίκια πλυμένα και κομμένα
4 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
4 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
4 κουταλάκια του γλυκού ξύδι μπαλσάμικο
4 κουταλάκια του γλυκού μέλι
2 κουταλάκια του γλυκού μαργαρίνη
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα αντικολητικό τηγάνι βάζετε τη μαργαρίνη και, αφού ζεσταθεί καλά, ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε. Τα αφήνετε για περίπου 10 λεπτά και τα βγάζετε από τη φωτιά. Στο ίδιο τηγάνι ρίχνετε τις μπουκίτσες κοτόπουλου, αρχικά σε δυνατή φωτιά για περίπου 5 λεπτά), χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε για άλλα περίπου 15 λεπτά για να ψηθούν καλά. Ανακατεύετε συχνά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα και να αποκτήσουν ένα ροδοκόκκινο χρώμα από όλες τις πλευρές. Λίγο πριν τα βγάλετε από τη φωτιά αλατοπιπερώνετε.
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε τα ραδίκια, τις ντομάτες, το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και ανακατεύετε απαλά.
Ετοιμάζετε τη σος: Σε ένα μπολ ρίχνετε αρχικά το μπαλσάμικο και το μέλι και τα χτυπάτε μέχρι να λιώσει το μέλι. Στη συνέχεια προσθέτετε το ελαιόλαδο και χτυπάτε καλά (καλύτερα με μιξεράκι του φραπέ).
Ραντίζετε με τη σος τη σαλάτα σας. Σερβίρετε πασπαλίζοντας τη σαλάτα με παρμεζάνα.

Από τη συντακτική ομάδα του dietup.gr